Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Το Ανυφι χαιρετα το Καλοκαιρι?


Την Πεμπτη 23 Αυγουστου η πλατεια της Παναγιας γεμισε κοσμο, με πρωτοβουλια του πολιτιστικου συλλογου οργανωθηκε μια εκδηλωση η οποια ξεκινησε με φουσκωτα και κλοουν για τους μικρους Ανυφιωτες και οχι μονο και συνεχισε με ζωντανη μουσικη για τους μεγαλυτερους. Εκπληξη (για μενα που δεν την ειχα ακουσει) η Πωλινα Τσιωτακη, που τραγουδησε καταπληκτικα συνοδευοντας τα αλλα 3 παιδια. Η βραδυα ειχε, κατα τα λεγομενα της προεδρου αλλα και ολων οσων παρεβρεθησαν, μεγαλη επιτυχια και ηταν κατι που ειχε να γινει χρονια και ο κοσμος το αγκαλιασε. ...και του χρονου.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Το δημοτικο μας εγινε 6θεσιο και οχι μονο...

Δυο ευχαριστα νεα ειμαι σε θεση να σας μεταφερω, ευχαριστωντας την Ειρηνη Ιωαννου που με ενημερωσε. Το πρωτο αφορα την αναβαθμιση του σχολειου μας σε 6-θεσιο, συμφωνα με το Φ.Ε.Κ.(Φυλλο Εφημεριδας της Κυβερνησεως) Νο2034 της 21/06/2012, το σχολειο του Ανυφιου μαζι με αυτο του Πορτοχελιου αναβαθμιζονται σε 6-θεσιο και 12-θεσιο αντιστοιχα. Το δευτερο αφορα ενα βραβειο-αριστειο που πηρε το σχολειο σχετικα με το εργο ¨ΤΟ OΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ": ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ¨, αριστειο που απονεμηθηκε σε 104 σχολεια και παιδικους σταθμους σε ολη την Ελλαδα. Ωραια νεα για ενα μικρο χωριο καπου στον καμπο, με εκπαιδευτικο προσωπικο που θεωρει την εκπαιδευση λειτουργημα και παροτρινει τα παιδια με τροπο "εξωσχολικο".

Στα Βουνενα, εκει που μαρτυρησε ο Αγιος Νικολαος, τα δεντρα περιεχουν το αιμα του.

Κατά την παράδοση, στο σημείο όπου βρίσκονται τα δέντρα που «αιμορραγούν» έχυσε το αίμα του μαρτυρικά τόσο ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος ή ο «ε...